HJEM
Graving og forskning
Kulturminneloven og fredning
Tidstavle
Arkeologen i arbeid
- registrering og forundersøkelse
- utgravning
- tegning og fotografering
- konservering
- magasin
- arkiv
Arkeologiske forskningsmetoder
Etterarbeid
Dateringsmetoder
- stratigrafi
- typologi
- 14C - metoden
- strandlinjedatering
Paleobotanikk
- pollenanalyse

- makrofossiler
- treartsbestemmelser
Beinmateriale
Forskningsformidling

Om prosjektet

 

Forskningsformidling

En vikitg del av et universitets og et museums oppgave er å videreformidle resultater fra sitt arbeid til andre. Det finnes mange og ulike grupper som er interessert i arbeidet vi driver. En gruppe er selvfølgelig andre forskere både ved egen og andre institusjoner. Dette er kanskje den letteste gruppen å nå fordi de kan lete fram opplysniger selv ettersom de vet hvor de skal søke.

En annen stor brukergruppe er skoleverket. I tillegg til at museumsbesøk inngår som del av opplæringen i grunnskolen, er også danner også kunnskapen som fiunnes ved museene viktig bakgrunsstoff i elevenes arbeid med prosjekter.

De enkelte kommunenes kultur- og skolekontor og lokale museer er viktige målgrupper for vårt formidlingsarbeid. Det er på lokalplanet at kulturminnene best kan ivaretaes ved at de taes i bruk i undervisning og opplæring og som del av turistnæringen. Men ethvert bruk av kulturminbner forutsetter at det vurderes som forsvarlig og ikke setter kutlurminnet i fare for å bli forringet eller ødelagt. Med god dialog mellom myndigheter og brukere lar det seg likevel gjøre å finne et balansepunkt her.

Utbyggerne selv er ofte svært interessert i materialet som kommer fram under en utgraving. De har ofte mange spørsmål omkring betydningen av funnene. Det er også mange som ønsker å benytte informasjon fra gravinger i sitt eget informasjonsmateriell.