Kva levde dei av?
<!--
function MM_swapImgRestore() { //v3.0
var i,x,a=document.MM_sr; for(i=0;a&&i<a.length&&(x=a[i])&&x.oSrc;i++) x.src=x.oSrc;
}
function MM_preloadImages() { //v3.0
var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array();
var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i<a.length; i++)
if (a[i].indexOf("#")!=0){ d.MM_p[j]=new Image; d.MM_p[j++].src=a[i];}}
}
function MM_swapImage() { //v3.0
var i,j=0,x,a=MM_swapImage.arguments; document.MM_sr=new Array; for(i=0;i<(a.length-2);i+=3)
if ((x=MM_findObj(a[i]))!=null){document.MM_sr[j++]=x; if(!x.oSrc) x.oSrc=x.src; x.src=a[i+2];}
}
//-->
Tørka eple på Alvastra
På ein spesiell pålebuplass ved byen Alvastra i Sverige har
arkeologane funne restar etter tørka eple. Epla vart delte i to
på langs og deretter i mindre båtar. Eplekjernene vart ikkje
tatt bort. Så tørka dei eplebitane på den flate steinen
som låg over ilden i grua.
Epla var nokså små og sure; dei er kalla villeple. Men når
dei vert varma og tørka smaker dei visst ikkje så verst,
seier dei som har prøved det. I allefall er det sikkert at det
var god mat å ha utover vinteren. Og tørka mat held seg jo
lenge.

|