Hva spiste de?
Kokegrop eller åpen ild?
Lange tradisjoner
Graving, raking, salting, tørking, røyking
Oppgaver

Hva levde de av?

Graving, raking, salting, tørking, røyking

Men også tilberedelsen av maten viser lange tradisjoner. Fisk, kjøtt og bær blir fort ødelagt etter at de er fanget eller høstet. Da blir de fort angrepet av bakterier.

Koking og steking dreper bakteriene. Men dersom man vil spare maten til senare, må man gjøre noe annet. I dag bruker vi kjøleskap og fryseboks til dette.

Salting og tørking av kjøtt og fisk er en lur måte å behandle mat på slik at den holder seg lenge. I dag spiser vi både pinnekjøtt, spekeskinke og klippfisk som er saltet og tørket for at det skal holde seg lenge.

Ellers bruker vi i dag metoder som graving, raking og røyking av kjøtt og fisk. Dette er metoder som trolig er svært gamle, men vi vet ikke hvor gamle.